Aansluiten ?

Nieuwe spelers tot de leeftijd van U12 krijgen de gelegenheid om aan de start van het seizoen een aantal trainingen op proef mee te doen. Dit is op eigen verantwoordelijkheid bij een ongeval. Daarna kan er een aansluitingsformulier ingevuld worden. Hiermee is de aansluiting bij de club en de VBL geregeld. De inschrijvingsperiode wordt afgesloten op 15 september.

TRAININGSUREN seizoen 2018-2019 :  Zie www.basketunited.be

Wat betreft ons sportaanbod ism BasketUnited (Boutersem):

Onze club Lubbeeksewerd opgericht in mei 2007 en heeft intussen een bloeiende jeugdwerking met een 100-tal jeugdspelertjes en -speelstertjes verspreid over vijf leeftijdscategorieën. Doordat onze club nog “relatief” jong is, zijn we nog volop aan het bouwen aan onze jeugdopleiding.

De bedoeling is om in de loop van de volgende seizoenen met de huidige aanwezige jeugdspelers als kern door te stromen naar de hogere jeugdreeksen. Wij willen onze jeugdspelers een goede opleiding geven om zoveel mogelijk eigen opgeleide jeugdspelers te kunnen laten doorstromen naar onze A-ploegen.

Binnen onze jeugdwerking wordt er ook aandacht besteed aan het opleiden van meisjes. Zij kunnen tot de leeftijd van 15 jaar meespelen in de gemengde teams.

De opleiding wordt verzorgd door een team van gemotiveerde en gediplomeerde coaches, die onze jeugdspelers volgens een leerlijn trachten vaardigheden en inzicht in het spel bij te brengen.

Vanaf seizoen 2017-2018 faciliteren we ook een Jeugdraad, overkoepelend voor onze samenwerking als BasketUnited. De bedoeling van deze raad is om de organisatorische lijnen uit te zetten en te zorgen voor een gezonde dynamiek binnen de jeugdwerking, rekening houdend met de feedback van ouders, spelers en coaches.

De sportieve leiding van de jeugd is in handen van Yves Buccauw. Hij stuurt de coaches aan en volgt de toepassing van de leerlijnen op.

 

Aansluiten :

Nieuwe spelers tot de leeftijd van U12 krijgen de gelegenheid om aan de start van het seizoen een aantal trainingen op proef mee te doen. Dit is op eigen verantwoordelijkheid bij een ongeval.

Daarna kan er een aansluitingsformulier ingevuld worden. Hiermee is de aansluiting bij de club en de VBL geregeld. De inschrijvingsperiode wordt afgesloten op 15 september.

Vanaf de leeftijd van U12 testen we nieuwe kandidaat basketters eerst tijdens een training. Voor kandidaten in de oudere leeftijdsreeksen is er immers heel wat talent en vooral werkkracht nodig om een jarenlang opleiding in korte tijd bij te benen. De sportieve leiding beslist over elke kandidaat apart of dit een haalbare kaart is.